دسته‌بندی نشده

ویزا چیست؟

ویزا چیست؟

ویزا یک سند مسافرتی است که به شما امکان می دهد برای یک دوره زمانی خاص وارد یک کشور خارجی شوید. در بیشتر موارد، شما باید قبل از سفر برای ویزا، چه در سفارت، چه کنسولگری یا آنلاین، درخواست دهید. گاهی اوقات می توانید در بدو ورود نیز ویزا دریافت کنید. ویزا معمولا روی پاسپورت شما چسبانده می شود و مدت زمان اقامت شما را مشخص می کند. برای پاسخ به این سوال که ویزا چیست؟ در ادامه با سایت رویای گشت مهاجر همراه باشید.

اکثر کشورها برای اتباع خارجی شرایط ویزا را به عنوان یک اقدام امنیتی وضع می کنند: برای پیگیری افرادی که وارد می شوند و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی. ویزا همچنین به عنوان یک تلاش دفاعی استفاده می شود و خطرات امنیتی را از ورود به یک کشور متوقف می کند.

ویزا چگونه است؟

برچسبی روی پاسپورت شما است که حاوی نام، تصویر و تعداد روزهایی است که اجازه اقامت در یک کشور خاص را دارید.

در برخی موارد، ویزاها نیز به عنوان اسناد جداگانه صادر می شوند و به پاسپورت شما ضمیمه نمی شوند. مانند ویزای الکترونیکی که باید آنها را پرینت بگیرید.

تاریخچه مختصری از ویزاهای مسافرتی

کلمه ویزا از لاتین مدرن “charta visa” گرفته شده است که به معنای کاغذ تایید شده یا ترجمه شده به “کاغذی است که باید دیده شود”. قبلاً ویزاها اسناد جداگانه ای بودند که در سفرهای بین المللی با پاسپورت همراه می شدند، اما امروزه بیشتر ویزاها مهر یا برچسب هایی هستند که به پاسپورت شما چسبانده شده است.

در اینجا تاریخچه مختصری از نحوه شروع اسناد سفر آورده شده است:

420 قبل از میلاد اولین اسناد سفر اولین ذکر اسناد مسافرتی (گذرنامه و ویزا) در کتاب مقدس عبری هنگامی که نحمیا، که در خدمت پادشاه ایرانی اردشیر اول بود، درخواست گذرگاه سفر به یهودیه (منطقه ای در اورشلیم) کرد.
1386-1442 اولین گذرنامه سلطنت پادشاه هنری پنجم – که اولین گذرنامه را ایجاد کرد.
1643-1715 «بندر پاس» دوران سلطنت پادشاه لوئیس چهاردهم فرانسه (پادشاه خورشید)، که دوست داشت اسناد مسافرتی با امضای شخصی صادر کند که او آن را «بندر گذر» می نامید – اگرچه هنوز بحث های زیادی وجود دارد که نام «گذرنامه» از کجا سرچشمه می گیرد.
1918 – گذرنامه اجباری در پایان جنگ جهانی اول، گذرنامه به اسناد اجباری برای سفرهای بین المللی تبدیل شد و اغلب با ویزا همراه بود.
1922 – 1938 پاسپورت نانسن جامعه ملل در پاریس پاسپورت نانسن را برای مبارزه با از دست دادن ملیت که بسیاری از پناهندگان پس از جنگ جهانی اول تجربه کردند، تأسیس کرد.
1945 – ویزا در پایان جنگ جهانی دوم، موج شدیدی از مهاجرت در سراسر جهان وجود داشت که نیاز به گشت مرزی سخت‌گیرانه‌تری داشت. مدارک مسافرتی، ویزا و پاسپورت در بیشتر موارد برای سفرهای بین المللی اجباری بودند.
امروزه به عنوان مدرک شناسایی، هنگام سفر بین المللی باید پاسپورت معتبر صادر شده از کشور خود را داشته باشید. ویزای مسافرتی که توسط کشور مقصد شما صادر می شود، ابزاری ضروری در کنترل مهاجرت محسوب می شود.

انواع ویزا بر اساس هدف

What is the new UK Scale-up visa and who can apply? - News & Views

برخی از انواع رایج ویزا بر اساس هدف سفر عبارتند از:

ویزای توریستی

ویزای توریستی مجوزهایی هستند که برای مقاصد تفریحی صادر می شوند. انواع ویزاهای توریستی کوتاه مدت هستند و معمولاً سه ماه اعتبار دارند و شما نمی توانید در حین اخذ ویزای توریستی کار کنید. معمولاً محدودیتی برای چند بار درخواست ویزای توریستی برای همان کشور وجود ندارد – تا زمانی که سفارت/کنسولگری ویزا را اعطا کند. می توانید آزادانه سفر کنید

ویزای ترانزیت

ویزای ترانزیت به شما این امکان را می دهد که در هنگام سفر به کشور مقصد سوم از یک کشور خاص عبور کنید. به عنوان مثال، اگر پاسپورت هندی دارید و به کانادا سفر می کنید، اما در طول سفر خود در یکی از کشورهای شینگن اقامت دارید، به ویزای ترانزیت شینگن نیاز خواهید داشت. معمولاً این نوع ویزا برای 24 تا 96 ساعت صادر می شود، اما می تواند برای ده روز تا دو هفته نیز صادر شود – بسته به اینکه از کدام کشور ترانزیت می کنید. قبل از سفر باید برای ویزای ترانزیت اقدام کنید. ویزای ترانزیت در فرودگاه صادر نمی شود.

ویزای پزشکی

شما می توانید برای دریافت ویزای پزشکی برای درمان پزشکی در یک کشور خارجی اقدام کنید. ویزای پزشکی برای مدت زمان درمان و زمان بهبودی بیمار به صورت کوتاه مدت صادر می شود. برای واجد شرایط بودن برای این نوع ویزا، باید مدارکی را از پزشک خود در رابطه با وضعیت خود ارائه دهید و مدرکی مبنی بر اینکه بیمارستان و دکتری را در کشور مقصد خود پیدا کرده اید که اقدامات لازم را انجام دهد.

ویزای تعطیلات کاری

ویزای تعطیلات کاری مجوزهای کوتاه مدتی هستند که می توانند ترکیبی از ویزای توریستی و کاری در نظر گرفته شوند. هدف از این ویزا این است که به شما این امکان را می دهد که مانند روزهای تعطیل در حالی که برای حمایت مالی از سفر خود کار می کنید، یک کشور خارجی را کشف کنید. اکثر کشورها در مورد نوع کاری که می توانید انجام دهید و چند ساعت می توانید کار کنید محدودیت هایی دارند. به طور کلی، ویزای تعطیلات کاری برای یک یا دو سال صادر می شود و شما فقط یک بار می توانید برای ویزا درخواست دهید (به جز ویزای تعطیلات کاری استرالیا). برای واجد شرایط بودن برای ویزای کار و تعطیلات، در بیشتر موارد، باید بین 18 تا 30 سال سن داشته باشید.

ویزای دانشجویی

ویزای دانشجویی برای مقاصد آموزشی صادر می شود و معمولاً برای مدت برنامه تحصیلی شما معتبر است. در نتیجه، ویزای تحصیلی شما می تواند ماندگار باشد. بسته به دوره شما بین یک تا چهار سال یا حتی بیشتر. شما نمی توانید با ویزای دانشجویی در کشور دیگری کار کنید مگر اینکه کشور میزبان شما به شما اجازه دهد.

ویزای کار

اگر در یک کشور خارجی کار پیدا کردید، باید برای ویزای کار اقدام کنید. ویزا کاری معمولا برای اهداف بلند مدت از یک تا چهار سال صادر می شود، اما بسته به قرارداد کاری شما تغییر می کند. ویزای کاری شما در اکثر موارد به عنوان مسیری برای دریافت مجوز اقامت دائم عمل می کند.

ویزای الحاق خانواده

ویزا برای الحاق خانواده زمانی صادر می شود که همسر شما در کشور دیگری زندگی و کار می کند. این ویزا به شما این امکان را می دهد که در کشوری که شریک زندگی شما در آن کار می کند اقامت موقت (یا دائم) شوید. معمولاً ویزای خانواده برای هر فرزند خردسالی که شما یا همسرتان دارید نیز صادر می شود.

ویزای سرمایه گذاری

ویزای سرمایه گذاری به شما این امکان را می دهد که در صورت سرمایه گذاری مالی قابل توجهی در کشور دیگری اقامت داشته باشید. سرمایه گذاری مورد نیاز متفاوت است (در یک استارتاپ، اوراق قرضه، یک صندوق دولتی و غیره) اما نتیجه باید یکسان باشد: تاثیر مالی مثبت و/یا فرصت های شغلی. در برخی از کشورها، در صورت خرید ملک، ممکن است ویزا دریافت کنید.

ویزاهای رسمی

ویزای رسمی به شما این امکان را می دهد که به عنوان نماینده کشور خود در خارج از کشور کارهای دیپلماتیک انجام دهید. برخی از رایج ترین مجوزهای رسمی صادر شده ویزای دیپلماتیک هستند. اما برخی از کشورها ویزای خدماتی و ادبی نیز ارائه می دهند.

ویزای پناهندگی

اگر در کشور خود به دلایل مذهبی، نژادی یا سیاسی مورد آزار و اذیت قرار می گیرید، می توانید برای ویزای پناهندگی یا پناهندگی درخواست دهید. هر کشوری ویزای خود را برای پذیرایی از افرادی که وضعیت پناهندگی دارند صادر می کند.

ویزای دیجیتال عشایری

برای واجد شرایط بودن برای ویزای عشایری دیجیتال، باید تعریف عشایر دیجیتال را داشته باشید. این تعریف بسته به کشور متفاوت است، اما معمولاً شخصی است که می تواند از راه دور برای یک شرکت یا مشتریان فردی کار کند. برای درخواست این نوع ویزا، باید کشوری با برنامه مهاجرت کوچ دیجیتالی پیدا کنید.

ویزای بازنشستگی

ویزای بازنشستگی برای خارجی هایی صادر می شود که می خواهند در خارج از کشور خود بازنشسته شوند. فقط برای کسانی صادر می شود که به سن بازنشستگی رسیده اند و به صورت اجازه اقامت داده می شود. معمولاً مقامات برای حمایت از خود به مدرکی مبنی بر بودجه کافی نیاز دارند.

ویزای زیارتی

ویزای زیارتی برای افرادی صادر می شود که می خواهند سفر مذهبی خود را در کشور دیگری انجام دهند. نمونه ای از ویزای زیارتی، ویزای حج است که توسط عربستان سعودی برای مسلمانانی که می خواهند سفر مقدس حج را در مکه انجام دهند صادر می کند. این نوع ویزاها معمولاً برای گروهی صادر می شود تا فردی و فقط برای مدت زمانی که طول می کشد تا سفر حج اعتبار داشته باشد.

سفر بدون ویزا

همه افراد برای سفر نیاز به ویزا ندارند. بسیاری از کشورها موافقت نامه های لغو روادید دارند. به این معنی که به شهروندان معدود کشورهای منتخب اجازه می دهند برای سفرهای کوتاه بدون ویزا وارد شوند. دارندگان پاسپورت کشورهای غربی (مانند ایالات متحده، استرالیا، کانادا و کشورهای اتحادیه اروپا) می توانند بدون ویزا به اکثر نقاط سفر کنند.

زمان مجاز برای اقامت بدون ویزا کوتاه است. از چند روز تا چند ماه متغیر است. صرف نظر از ملیت خود، قبل از سفر باید شرایط ویزای خود را بررسی کنید.

نکته

وقتی بدون ویزا به کشوری سفر می کنید، نمی توانید کار کنید یا هیچ کالا یا خدماتی را بفروشید.

راه های دریافت ویزای مسافرتی

معمولاً شما برای ویزا از یکی از راه های زیر اقدام می کنید:

  • در سفارت یا کنسولگری کشوری که از آن بازدید خواهید کرد.
  • آنلاین (ویزای الکترونیکی)
  • در نقطه ورود (ویزا در بدو ورود)

روش درخواست بستگی به کشور خاص و ملیت شما دارد. هرگز نباید بدون بررسی شرایط ویزای خود سفر کنید.

درخواست ویزا در سفارت

در بیشتر موارد، می توانید برای ویزا از سفارت یا کنسولگری کشوری که می خواهید بازدید کنید، درخواست دهید. شما مجبور خواهید بود:

  • قرار بگذارید.
  • مجموعه ای از اسناد را جمع آوری کنید.
  • پرداخت هزینه پردازش ویزا
  • وارد مصاحبه ویزا شوید (گاهی اوقات).

افسران کنسولی درخواست شما را بررسی می کنند و تصمیم می گیرند که آیا به شما ویزا می دهند یا خیر. بسته به نوع ویزا، رسیدگی به درخواست شما ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد.

نکته

گاهی اوقات، سفارتخانه ها یا کنسولگری ها درخواست های ویزا را به آژانس های مسافرتی خصوصی برون سپاری می کنند. این بدان معنی است که آژانس اسناد شما را جمع آوری می کند و آنها را به سفارت/کنسولگری می فرستد، و سپس تصمیم می گیرد.

درخواست آنلاین ویزا

همچنین می توانید به صورت آنلاین برای ویزا اقدام کنید. ویزاهای الکترونیکی (آنلاین) معمولاً به عنوان اسناد قابل چاپ صادر می شوند و روی پاسپورت شما چسبانده نمی شوند. اگر کشوری ویزای الکترونیکی صادر کند، وب سایت رسمی درخواستی وجود خواهد داشت که می توانید:

  • فرم درخواست ویزای آنلاین را تکمیل کنید.
  • کپی های الکترونیکی اسناد خود را پیوست کنید.
  • هزینه ویزا را پرداخت کنید

مطمئن شوید که وب‌سایتی که از طریق آن درخواست می‌کنید، وب‌سایت رسمی باشد، زیرا ممکن است مجبور شوید اطلاعات شخصی خود را در طول درخواست ارائه دهید و حتی هزینه‌ای نیز بپردازید.

ویزا هنگام ورود

شما می توانید در فرودگاه یا سایر نقاط ورودی کشوری که به آن سفر می کنید برای ویزا اقدام کنید. این به عنوان ویزا هنگام ورود (VOA) شناخته می شود. در این موارد، باجه‌های ویزا در محل ورود وجود خواهند داشت، که باید درخواست دهید، هزینه‌ای را پرداخت کنید و سپس منتظر بمانید تا تصمیم بگیرید تا بتوانید از آنجا عبور کنید. بسته به کشور، ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.

نکته

همه کشورها هنگام ورود ویزا صادر نمی کنند.

حتی کشورهایی که صدای آمریکا را صادر می کنند، معمولا آنها را فقط به ملیت های خاصی محدود می کنند.

ویزا هنگام ورود معمولاً فقط در فرودگاه ها یا نقاط ورودی خاص در دسترس است.

دلایل رایج برای رد ویزا

اینها برخی از رایج ترین دلایلی هستند که باعث می شود درخواست ویزای شما رد شود:

  • اعتبار پاسپورت اکثر کشورها از شما می خواهند که یک پاسپورت معتبر با حداقل سه یا شش ماه دوره اعتبار داشته باشید. با این حال، اینکه آیا این دوره زمانی که شما وارد کشور می شوید یا از آن خارج می شوید، به مقصد سفر شما بستگی دارد.
  • صفحات خالی گذرنامه تعداد صفحات خالی مورد نیاز در پاسپورت شما از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، اما معمولاً دو تا چهار صفحه است. صفحات خالی لازم است، بنابراین فضای کافی برای مهر پاسپورت و ویزای شما وجود دارد.
  • الزامات واکسیناسیون چندین کشور در آفریقا از شما می خواهند که گواهی بین المللی واکسیناسیون داشته باشید. در غیر این صورت، ویزا به شما تعلق نمی گیرد.
  • سابقه کیفری دریافت ویزا با سابقه کیفری تقریبا غیرممکن است. تنها چند کشور منتخب، به عنوان مثال، ایالات متحده و کانادا، در صورت نیاز به ویزا، از سوابق جنایی شما معاف خواهند شد.
  • ممنوعیت سفر همه دولت ها این قدرت را دارند که یک شخص را «شخصا غیر ارثی» اعلام کنند. در نتیجه دیپلمات ها و غیر دیپلمات ها اجازه ورود به کشور خاصی را نخواهند داشت.
  • پوشش نامناسب بیمه درمانی در بسیاری از کشورها برای همه بازدیدکنندگان پوشش بیمه درمانی مسافرتی الزامی است.
مدت و اعتبار ویزا

ویزا می تواند برای مدت و اعتبار زیر صادر شود:

  • اقامت کوتاه مدت ویزای کوتاه مدت می تواند برای هر جایی بین چند روز تا چند ماه صادر شود. این نوع ویزا معمولاً برای گردشگران، افراد تجاری یا سایر اهداف کوتاه مدت مانند جستجوی مراقبت های پزشکی یا ملاقات با خانواده صادر می شود.
  • اقامت طولانی مدت ویزای طولانی مدت می تواند برای ماه ها یا سال ها صادر شود.
  • ویزای یکبار ورود همانطور که از نام آن پیداست، ویزای یکبار ورود تنها به شما امکان می دهد یک بار وارد آن کشور یا منطقه خاص شوید. پس از خروج، حتی اگر روزهای باقی مانده باشد، نمی توانید برگردید.
  • چند بار ورود با ویزای چند بار ورود، تا زمانی که ویزا معتبر باشد، می توانید چندین بار وارد یک کشور یا منطقه شوید.
تفاوت بین پاسپورت و ویزا چیست؟

در حالی که هر دو اسناد سفر هستند، تفاوت اصلی بین پاسپورت و ویزا این است که گذرنامه از کشور شما صادر می شود، در حالی که ویزا توسط کشوری که می خواهید به آن سفر کنید صادر می شود. تفاوت های دیگر عبارتند از:

پاسپورت یک مدرک شناسایی مسافرتی است، در حالی که ویزا به پاسپورت شما ضمیمه شده است که نشان می دهد اجازه ورود به یک کشور خاص را دارید.
گذرنامه برای حدود ده سال صادر می شود، در حالی که مدت زمان ویزا کوتاه تر است، معمولاً چند ماه.

تفاوت بین ویزا و اجازه اقامت چیست؟

اصطلاحات ویزا و اجازه اقامت اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند. با این حال، یک تفاوت قابل توجه بین این دو است:

برای سفر و ورود به یک کشور خارجی، چه برای گردشگری، تجارت، کار، تحصیل و غیره معمولاً برای مدت کوتاهی نیاز به ویزا دارید.
برای اقامت طولانی مدت در یک کشور خارجی به اجازه اقامت نیاز دارید.
گاهی اوقات، ابتدا ویزا دریافت می کنید و پس از ورود به کشور مقصد، آن را به اجازه اقامت تبدیل می کنید. در موارد دیگر، به محض درخواست ویزای طولانی مدت (کار، تحصیل، گردهمایی خانواده و غیره) به طور خودکار اجازه اقامت دریافت می کنید.

ویزای خروج چیست؟

ویزای خروج یک مجوز مسافرتی است که به شما اجازه خروج از یک کشور خاص را می دهد. امروزه ویزای خروج به عنوان یک عمل منسوخ در مرز نقض حقوق بشر در نظر گرفته می شود، بنابراین اکثر کشورها ویزای خروج را اجرا نمی کنند.

در اینجا لیستی از کشورهایی که به نوعی ویزای خروج نیاز دارند آمده است:

  • بلاروس
  • عراق
  • کویت
  • لبنان
  • کره شمالی
  • عمان
  • روسیه
  • عربستان سعودی
  • سنگاپور
  • جمهوری خلق چین
  • امارات متحده عربی

ویزای خروج گاهی اوقات ممکن است به دلیل ملیت شما به شما تحمیل شود، بنابراین قبل از حرکت، شرایط سفر را با سفارت یا کنسولگری بررسی کنید.

رویای گشت مهاجر

شرکت رویای گشت مهاجر، با کمترین هزینه و سریع ترین زمان، برای گرفتن انواع ویزا در خدمت شما همراهان گرامی است.

برای مشاوره رایگان با شماره های زیر در ارتباط باشید.

021-26742117

09128595327

منبع: visaguide.world

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *